afran@afran.com.tr Orhanlı Mahallesi Fettah Başaran Caddesi.No:103/1 Othanlı. Tuzla. İstanbul. Türkiye

Afran Toz Boya Cihazları

Mikro işlemci tabanlı kontrolör kartı, Corono & Tribo tabancalara uyumlu

Afran Toz Boya Fırınları

Üretimini yapacağınız ürünün özelliğine göre özel tesisleri projelendiriyor ve sonrasında kurumlarını yapıyoruz.

Afran Toz Boya Robotları

Özel dizayn edilmiş hareket ve tahrik sistemi ile sürtünme ve titreşimi en aza indirilmiş, inceltilmiş gövde yapısı ile parça üzerindeki sinüs hareketini bozulmadan verebilecek hale getirilmiştir.

Afran Toz Boya Tesisleri

Afran Toz Boya Tesisleri

Afran Yüzey Yıkama Tesisleri

Afran

Elektrostatik toz
boya ve yaş boya sektöründe öncü firmadır.

AFRAN Elektrostatik Kuruluş 2006

Afran, elektrostatik toz boya ve yaş boya sektöründe uzmanlaşmış olup bu ürünlerin tasarımı ve üretiminde lider konuma ulaşmış yeni kuşak bir kuruluştur. Firmamız büyük bir ürün gamına sahip olmakla birlikte müşterilerine sunduğu özgün proje ve ekonomik ürünlerle hem Türkiye pazarında hemde yurtdışında kendini kanıtlamıştır.
Deneyimli AR-GE kadromuz üretimin her aşamasında sektörün ihtiyacı olan tüm ekipmanları Toplam Kalite Yönetimi kapsamında kaliteyi ucuza üreterek müşteri tatmini ve sürekli iyileştirmeyi amaç edinmiştir.
Firmamız müşterilerimiz için maliyet analizleri yaparak,onlara en uygun ve ekonomik fiyat politikası uygulamaktadır.Müşterilerimizin tüm talep ve beklentilerini göz önüne alarak üretim yapmak firmamızın ana felsefesidir.

15+

Deneyim

502+

Tamamlanmış Proje

100+

Ürün Çeşitliliği

12+

Yeni Projeler

Ürünlerimiz

SIKÇA SORULAN SORULAR

Afran, Türkiye ve yurt dışı pazarında kendini kanıtlamıştır.

FAQ Image

01.Elektrostatik Toz Boyama Nedir?

Elektrostatik toz boyama solvent içermeyen bir yüzey kaplama metodudur. Kaplayıcı malzeme, son kat boya tabakasını oluşturan çok ince toz boya partikülleridir. Toz boya, boya kabininde özel boya tabancaları vasıtasıyla atılır. Tabancadan geçerken elektrostatik yüklenen toz boya partikülleri kabin içinde boyanacak malzemeye yapışır ve kaplama işlemi gerçekleşmiş olur.

02.Elektrostatik Toz Boya Avantajları Nelerdir?

Toz boya tamamen kuru bir kaplama sistemidir.Elektrikle yüklenen öğütülmüş reçine, pigment ve diğer hammadde taneciklerinden oluşur ve boyanacak objelerin üzerine püskürtülür. Toz Boyamanın Avantajları: – Toz boyanın polimerizasyonu pişme işlemi sırasında boyanın malzemeye tutunmasını sağlar. Sonuçta elde edilen kaplama aşınmaya, korozyona, kimyasal etkilere ve darbelere karşı mükemmel bir direnç gösterir. – Bakım Kolaylığı; Toz boyama sistemlerinin bakımı çok kolaydır: Renk değişikliği sırasında boya kabini ve tabancalar basınçlı hava ile temizlenir ve silinir. – Çevre dostu bir proses olan toz boyada uçucu petrol kaynaklı (solventler) bulunmaz. Bu sadece çevreyi korumakla kalmayıp aynı zamanda işçi sağlığını da korur. – Fazla atılan boya yeniden kullanılır. Genellikle ön boyama gerektirmez. –Kazandıran Bir Yatırım; Tüm bu parametreler değerlendirildiğinde toz boyama geleneksel boyama sistemlerine göre daha avantajlıdır.

03.Elektrostatik Toz Boya Kullanım Alanları

Elektrostatik toz boyanın başlıca kullanım alanları; Alüminyum sanayi, Çelik kapı sanayi, Makine sanayi, Aydınlatma sanayi, Beyaz eşya sanayi, Otomotiv yan sanayi, Metal mobilya sanayi, Çelik raf sanayi, Masa, sandalye, kapı kolu, menfez ve stant imalatı, Park bahçe mobilyaları ve çit imalatı, Çocuk oyun parkları imalatı, Tarım araç ve gereçleri imalatı, Elektrik panoları imalatı, Bisiklet imalatı, Panel radyatör imalatı, Mutfak araç ve gereçleri imalatı (tava, tencere, vs.), Cam ve ahşap sanayi

04.Boya Uygulaması

Elektrostatik tabanca vasıtasıyla gerçekleştirilir. Bu amaç için corona ve tribo olmak üzere iki tip tabanca mevcuttur. Corona tipi tabancada, toz tabancaya terk ederken tabanca ucunda bulunan yüksek voltajlı bir elektrod sayesinde elektrostatik olarak negatif yüklenir. Boyanacak parça topraklanmış olduğundan, elektrostatik olarak yüklenmiş olan boya kolayca parçaya yapışır.Ancak bazen çok girintili ve çıkıntılı parçalarda Faraday etkisi oluşup tozun çukur alanlara girişi sorunlu olabilir. Bu durumlarda tribo tipi tabancalar kullanılır. Bu tür tabancada boya yüksek voltaj uygulanmadan, sadece sürtünmeyle pozitif yükle yüklenmesi sağlanır.

05.Fırınlama

Toz boya uygulanan parça fırınlara konur. Bu aşamada parça, boyanın özelliklerinde verilen süre ve sıcaklığa maruz bırakılır. Boya bu sıcaklıkta önce eriyip düz bir zemin oluşturduktan sonra kürleşir. Bu süre sonunda parça fırından çıkartıldıktan sonra boyama işlemi tamamlanmış olur. Toz Boya ürünleri genelde 200 derecede 10 dakikada kürleşirler. Ancak burada zikredilen 10 dakikalık süre parça 200 dereceye geldikten sonra başlatılır.

Afran Elektrostatik

Yazılarımız

Hotline
+905068716158